Eskilstuna Blacksmith Ultra 3:e upplagan

Äntligen! När det är tredje året i rad börjar det kännas som en tradition. Traditionsenligt kommer vi genomföra det hela ett par veckor efter midsommar, vilket ger lördagen den 9:e juli.

Blacksmith Ultra sträcker sig till största delen i skogar runt Eskilstuna. Det blir en hyfsat lång tur, med mycket stig, grusväg och en gnutta asfalt. Mycket av den är teknisk, framförallt mot slutet.

Det som gäller för Eskilstuna Blacksmith Ultra är (nya idéer markeras med fet text, tanken är att vartefter eventet går av stapeln ska vi slipa på det, så det blir bättre och bättre);

  • Start klockan 08:00 i Balsta, vid runstenen bakom Bygma. Du får ta dig dit för egen maskin. Om du inte är ombytt får du göra det bakom samma sten. Det blir roligast så. Duscha får du göra hemma.
  • Säkerheten står du för själv, det enda kravet vi har är att du har mobiltelefon med dig. Se till att meddela oss ditt mobilnummer samtidigt som du anmäler ditt deltagande. Ifall vi får för oss att kolla läget. Eventuella mediciner, skavsårsplåster, klädombyten får du själv ta hand om.
  • Mår du inte bra – stanna hemma.
  • Banan är inte snitslad. Du ser till att ha nödvändiga verktyg för att ta dig runt. Vi tillhandahåller en gpx-fil över rutten, resten är upp till dig. Eller så hänger du med oss. Vi hittar förhoppningsvis.
  • Tempot jag kommer hålla kommer inte överstiga 6 min/km. Högst sannolikt kommer det ligga mellan 6:30 och 7:00. Vill du springa snabbare får du göra det, men då kanske du får springa själv. Kliver man på ett gäng som sprungit på stigar och grus i flera timmar så respekterar man tempot i gruppen.
  • Inga energistationer. Du får bära med dig det du behöver äta och vatten så du klarar halva loppet. Vi stannar för en fika i Vilsta efter ca 30 km. Vi passerar en källa i Hugelsta efter ca 45 km. Behöver du mer så får du kliva av banan och handla – vi rör oss i periferin runt Eskilstuna så det finns en del mackar, kiosker och mataffärer att ramla in på.
  • Det du tar med dig ut i skogen som du inte käkar upp tar du med dig. Vi lämnar inga spår om vi inte måste (kiss försvinner snabbt, bajs får du se till att det kommer ned på skäligt djup).
  • Ingen avgift, inget startbevis, ingen nummerlapp, ingen medalj. Se det här som ett gemensamt långpass med likasinnade. Strapatserna och minnena bär vi på så länge vi behagar och vår ålder tillåter oss.
  • Se till att ha roligt.
Grusallé med pigga löpare
Allé med pigga löpare
11417811_10152958519428663_5402827173723477150_o
Utsikt längs en kraftgata
1913470_10152958519198663_698621783782858508_o
ETK + SLK = sant

Kommentera