Eskilstuna Blacksmith Ultra 1:a upplagan

Idéerna kring projektet har bollats i tankarna ett bra tag nu och Johan har slitit med en bansträckning sedan i höstas. Nu är den klar.

Till största delen sträcker den sig i skogar runt Eskilstuna. Det blir en hyfsat lång tur, med mycket stig, mycket av den är teknisk, framförallt mot slutet.

Första upplagan av EBU går av stapeln den 22:a juni 2014.

Det som gäller för Eskilstuna Blacksmith Ultra är;

  • Start klockan 08:00 i Balsta, vid runstenen bakom Bygma. Du får ta dig dit för egen maskin. Om du inte är ombytt får du göra det bakom samma sten. Det blir roligast så. Duscha får du göra hemma.
  • Säkerheten står du för själv, det enda kravet vi har är att du har mobiltelefon med dig. Se till att meddela oss ditt mobilnummer samtidigt som du anmäler ditt deltagande. Ifall vi får för oss att kolla läget. Eventuella mediciner, skavsårsplåster, klädombyten får du själv ta hand om.
  • Mår du inte bra – stanna hemma.
  • Banan är inte snitslad. Du ser till att ha nödvändiga verktyg för att ta dig runt. Vi tillhandahåller en gpx-fil över rutten, resten är upp till dig. Eller så hänger du med oss. Vi kanske hittar.
  • Inga energistationer. Du får bära med dig det du behöver äta och vatten så du klarar halva loppet. Vi ordnar med några vattendunkar på uppmärkt ställe. Behöver du mer så får du kliva av banan och handla – vi rör oss i periferin runt Eskilstuna så det finns gott om mackar, kiosker och mataffärer att ramla in på.
  • Det du tar med dig ut i skogen som du inte käkar upp tar du med dig. Vi lämnar inga spår om vi inte måste (kiss försvinner snabbt, bajs får du se till att det kommer ned på skäligt djup).
  • Ingen avgift, inget startbevis, ingen nummerlapp, ingen medalj. Se det här som ett gemensamt långpass med likasinnade. Strapatserna och minnena bär vi på så länge vi behagar och vår ålder tillåter oss.
  • Se till att ha roligt.
Den kan bli tuff den här.
Den kan bli tuff den här.

Väl mött!

/Johan & Henrik

Kommentera